Influencer Gözdenur Toraman ile Sohbet

Scroll down to content

Instagram’da ara ara başka içerikler de paylaştığınız @gozdeceseyler hesabınızda genel olarak yemek tarifleri paylaşıyorsunuz. Neden makyaj, moda ya da başka bir niş değil de yemek?

Bu soruyu ben de kendime bir zamanlar çok sordum ve üstünde düşündüm. Makyaj, moda ya da baş bir konu üzerinde bir şeyler yapmak isteseydim devamlılık sağlayamayacaktım. Çünkü ne sürekli makyaj, bakım yapan biriyim ne de modayı yakından takip edip sürekli fotoğraf çeken birisi. Yemek ise benim için bambaşka. Mutfakta zaman geçirmek bana terapi gibi geliyor. Yemek/tatlı yapmak, yeni tarifler bulmak, yeni tatlar denemek beni mutlu ediyor ve bir süreliğine her şeyi unutuyorum mutfakta.

Bu işe başlamaya karar verdiğiniz bir an var mı yoksa süreç kendiliğinden mi gelişti?

Aslında biraz farklı oldu diyebilirim. İlk başlarda ben de kendimi bilmeden önce makyaj ya da moda işine gireyim dedim. Denedim ve olmadı. Kendimi mutlu hissetmedim. Daha sonra baktım ki ben mutfakta mutluyum ve böyle sürekli içerik üretebileceğim, ben de yemek yaparak bu işe girmiş oldum.

Instagram’da başarıyı bol aktif takipçi ve yoğun etkileşim olarak tanımlarsak bir influencer olarak başarılı olmanın tarifini bize verebilir misiniz?

Ne kadar aktif olunursa story ve post paylaşımında insanlar sizi daha çok takip etmek istiyor. Tabii bir de içeriklerin kaliteli olması gerekiyor. Kısaca ne kadar aktifseniz ve kaliteli içerik üretiyorsaniz o kadar başarıya ilerliyorsunuz.

Instagram’a içerik üretmek isteyen ama nereden başlayacağını bilemeyenlere verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

İlk önce ne üzerine paylaşım yapmak istediğini belirlemeli ve sonrasında çok da düşünmemeli. Eğer gerçekten influencer olmak istiyorsa kişi kesinlikle sabretmeyi bilmeli ve emek vermeli. Siz emek verdikçe, kendiniz olduğunuz sürece başarı kaçınılmaz oluyor. Samimiyet ve süreklilik çok önemli bu yüzden. Geri kalan şeyler ufak tefek detaylar sadece.

Tiktok, Youtube gibi diğer mecralar hakkında ne düşünüyorsunuz? O platformlarla ilgili de çalışmalarınız, düşünceleriniz var mı?

Kaliteli içerik üretildiği sürece her türlü sosyal medya uygulamalarının insanlara faydası vardır. Tiktok veya Youtube gibi yerlerde ne kadar kaliteli içerikleri takip ederseniz size güzel şeyler katıyor. Açıkçası ben de biraz daha fazla hedef kitleye ulaşıp Youtube üzerinden içerik üretmeyi düşünüyorum ve çok istiyorum.

Bize şöyle karnımızı güzelce doyurabileceğimiz bir yemek tarifi verebilir misiniz?

Tabii ki. Zaten en sevdiğim şey tarif paylaşmak. O zaman sizlerle favorilerimden olan Tavuklu Noodle tarifimi paylaşayım.

Tavuklu Noodle

MALZEMELER
Tavuk göğsü
Kırmızı Biber
Havuç
Soya sosu
Sıvı yağ
Noodle (marketlerdeki yumurtalı sade noodle)
Köri
Karabiber
Pul biber
Arpacık soğan
Sarımsak

YAPILIŞI
Noodlemızı sıcak suya bırakıyoruz haşlanması için. Aman dikkat suya hiçbir şey eklemiyoruz. Tavukları, biberi ve havucu julyen julyen kesiyoruz. Tavukları suyunu bırakana kadar pişiriyoruz. Daha sonra havuç, soğan, sarımsak, biber ve baharatları ekliyoruz. Haşlanan noodlemızı süzüp içine yarım su bardağı soya sosu ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra tavuğumuza ekliyoruz. Aynı tencerede biraz pişiyorlar ve hazıııır.

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Bizimle bir tane de tatlı tarifinizi paylaşır mısınız?

Beş dakikada hazır olacak bir tatlı tarifi gelsin o zaman.


Beyaz Çikolata Kaplı Buğday Patlağı

MALZEMELER
Buğday patlağı
Beyaz Çikolata
Kakao

YAPILIŞI
Beyaz çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Mısır patlaklarımızın üstüne sürüyoruz ve üstüne biraz kakao serpiştiriyoruz. Tatlımız hazıııır.

Peki bu benim bir numaralı tarifim dediğiniz, pek kimsenin bilmediği, sizinle özdeşleşen bir tarifiniz varsa onu da öğrenebilir miyiz?

Belki bilenler vardır aslında ama yine de benim tarifim diyelim 🙂 Hemen tarife geçelim o zaman.

Labneli Çilek

MALZEMELER
Çilek
Labne
Ceviz
Bal 
Bisküvi 
Çikolata 

YAPILIŞI
Çileklerin altını düz bir şekilde kesiyoruz. İçini bir pipet ya da bıçak yardımıyla oyuyoruz. Yarım paket labne peynir ve 2 tatlı kaşığı balı karıştırıyoruz. Içine ceviz ve 1 dilim bisküvi ekliyoruz. Sonra malzemeleri çileklerin içine dolduruyoruz. Üstüne çikolata rendeliyoruz ve tarifimiz hazır.

Bundan sonrası için neler yapmak istiyorsunuz? Hedefleriniz, hayalleriniz neler?

Şu an İktisat 2. sınıf öğrencisiyim. Fakat iktisat üzerinden bir şeyler yapmak istemiyorum bu yüzden seneye 2. üniversiteye aşçılık bölümüne başvuru yapmayı düşünüyorum. Bazı workshoplara, gastronomi zirvelerine vs. katılıp kendime daha fazla bilgi katmaya çalışıyorum çünkü ileride hedefim bir yemek okulu açmak. Şu an en büyük hayalim bu. Bir de 22 yaşına kadar güzel işler başarmış biri olmak istiyorum.

https://www.instagram.com/gozdeceseyler

 

*Bu söyleşi dostsohbeti.com için Emre Çakır tarafından yapılmıştır. Sadece kaynak belirtilerek belirli bir kısmı alıntılanabilir.

One Reply to “Influencer Gözdenur Toraman ile Sohbet”

  1. Denedim ve harika oldu çok teşekkür ederim böyle tarifler çok güzel oluyor

Bir Cevap Yazın

dostsohbeti.com "Türkiye'nin Röportaj Sitesi" sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et