Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Uzmanı ve EFT Danışmanı Dilan Yıldırım ile Sohbet

Scroll down to content

Biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar, Ben Dilan Yıldırım. Belçika Limburg bölgesinde yaşıyorum. Profesyonel yaşam koçu, NLP uzmanı ve EFT danışmanıyım. Bu yola başlarken ilk olarak Boğaziçi Campus’ten derslerimi aldım daha sonra kendimi daha da geliştirmek, alanımda daha da profesyonel ve donanımlı olmak adına CTOS Academy’den de eğitimlerimi alarak alanımda koçluk ve danışmanlık hizmetlerimi zenginleştirdim. Eğitimlerimde alanlarında profesyonel isimlerle çalıstım ve kendimi praktik olarak bol bol geliştirme fırsatım oldu.

Koç olmaya nasıl karar verdiniz?

Çağımızın insanlarının en büyük eksiklerinden/problemlerinden biri olan kişisel gelişim benim için her zaman çok önemli bir yerde olmuştur. Kendimi geliştirmek, daha iyi bir ben olmak ve bunu yaparken diğer insanlarla da bunu paylaşmak onlara da elimde gelen hizmeti en güzel şekilde sunabilmek istiyordum. Kendimi geliştirme yolculuğumda karşıma yaşam koçluğu çıktı. 

Ve daha sonra anladım ki benim koçluğa gerçekten ihtiyacım varmış. Hayatımı bir kriz anında yönetmek, bir karar verirken ve kendime inanma konusunda zorluklar yaşıyordum. Bu konular beni çok zorluyordu ve tam bu zorlukların doruk noktasına gelmişken önüme koçluk ve daha sonrasında da NLP ve EFT eğitimlerim çıktı. Önüme çıkan bu eğitimlerin benim için birer işaret olduğunu anladığım an hayatımın en güzel kararlarını vermiş oldum.

Yaşam koçu olma sürecinde neler yaşadınız?

Koç olma sürecimde fark ettim ki meslek hayatımdaki ilk coachee’m kendimmişim. İlk önce kendim ile seanslar yapmam gerektiği… Eğitim sürecim çok keyifli ve harika bilgiler öğrenerek geçti. Çok emek isteyen ve hayatıma daha farklı bir boyuttan bakmamı sağlayan koçluk, tıpkı her kitabı doğru bölüme koyar gibi zihnimde doğru yerlere işliyordu. Hem bilgileri öğrenip hem de pratiğini yaparak geçirdiğim eğitim sürecim beni hayatımda çok güzel bir yere taşıdı. Koçluğu ve kendimi anlayarak geçirdiğim bu süreçte çok kıymetli hocalarım İbrahim Şentürk ve Kutsal Köse, değerli mentörlerim ve diğer meslektaşlarımın desteği çok büyük oldu. Herkese buradan da ayrı ayrı teşekkür ederim.

Yaşam koçu olarak tam anlamıyla ne yapıyorsunuz?

Profesyonel yaşam koçu, koçluk alan kişiyi yargılamadan olduğu gibi kabul ederek dinler, kişinin potansiyelini ortaya çıkarmasında aynalama yaparak bu süreçte kişiye yol arkadaşlığı yapar. Ayrıca yaşam koçu güçlü sorularla farkındalık sağlayarak beyin fırtınası ile hedeflerine giden yolda kişiye ışık tutar. Bunun yanı sıra güçlü tekniklerle, her danışana özel olarak, seansı zenginleştirir.

İsteyen herkes yaşam koçu olabilir mi?

Bu soruya Sweet Marden’in şu sözü ile cevap vermek istiyorum. “İnsanoğlunun içinde uyuyan güçler vardır. Kendisi bilse şaşırır. Çünkü bu güçlere sahip olduğu aklından bile geçmez. Bu güçleri uyandırıp eyleme geçirebilse, o kişinin hayatında büyük bir devrim olurdu.” 

Herkesin içinde düşündüğünden daha büyük ve derin bir potansiyel vardır. Kişi çoğu zaman bunu kendisi bile bilmez, bunu fark ettiği zaman ise hayatında olacak mucizelere hazırdır! Kişinin ilk önce bunu kalpten istemesi gerekir çünkü biz profesyonel koçlar insanlara hizmet ediyoruz. İnsanlar bize gelip özel hayatlarından bahsediyorlar, koç ile coachee arasındaki o bağı profesyonel bir şekilde korumak gerekir. Bunu gönülden isteyen ve inanan herkes elbette yaşam koçu olabilir.

Herkesin bir yaşam koçu olmalı mı?

Artık günümüzde olanlardan dolayı ruh sağlığı çağına girmiş bulunmaktayız. Özellikle bu çağda insanlar çok zor durumlar yaşıyor. Etrafımız sabotajlarlarla, olumsuz duygularla, bizi engelleyen blokajlarla dolu. Böyle zor bir çağda eğer siz de hedeflerinize doğru kişiyle doğru bir yoldan gitmek istiyorsanız, eğer içsel yolculuğunuza gitmek isterseniz kesinlikle bir yaşam koçunuz olmalı!

EFT alanında ne gibi çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz?

Enerji EFT (emotional freedom techniques) duygulardan özgürleşme tekniği, günlük hayatımızda hele de ruhumuzun bu denli zorlandığı bu zamanlarda hepimiz bizi zorlayan canımızı yakan duygular yaşıyoruz. Ve birçoğumuz bu duygular tarafindan yönetiliyoruz. Bu biz daha çok küçükken yaşadığımız bir durumdan ötürü bizde kalan bir duygu da olabilir veya duygu blokajlarımızın getirdiği tıkanıklık da olabilir.

Eğer enerji akışınız tıkanmışsa negatif duygular hisseder ve o negatif döngüde takılı kalırsınız. Enerji EFT’sinde danışanla bu zor duygular, çıkamadığı negatif döngüler ve tıkanmış duygu blokajları üzerine seanslar yapıyoruz. Tabi bu asla tıbbi bir tedavi veya teşhis değildir.

İnsanlar neden EFT seansı almalı?

Malum artık insanlar zor duygularını nasıl ele alacaklarını, onları nasıl kabul edeceklerini bilmiyorlar. Bu güçlü duyguların insanları bazen daha da güç bir duruma koyduğunu hepimiz görüyoruz. Özellikle bu zor zamanlarda zor duygularla nasıl yaşanılacağını, o duyguların yerine ne gelmesini ve enerji akışlarını daha aktif hale getirmek adına elbette EFT seansı almaları insanlara harika mucizeler yaşatacaktır.

NLP çalışmalarınız hakkında da bilgi verir misiniz?

NLP (neuro linguistic program) kişinin zihnini nasıl programlayacağını bilmesidir. İnsan zihninin doğası ve iletişim konusunda uzmanlaşmış bir disiplindir. Nlp, insanların kendini geliştirme konusunda kendine özel olan kaynakları ile, belirli dil kalıplarını kullanarak veri akışını nasıl organize ettiğimizle ilgilenir.

İnsanların hedefine giden yolda zihinlerini etkili bir biçimde kullanarak bir uzman eşliğinde başarılı sonuçlar ortaya koymalarında yardımcı oluyorum.

Danışanlarınızdan nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Danışanlarımdan gayet olumlu geri dönüşler alıyorum. İnsanlar başlarda hiç de beklemedikleri farkındalıkları yaşayınca iyi ki koçluk seansı aldıklarını belirtiyorlar. Aslında koçluğu pek bilmediklerini ve seanslara ilk başlarda yeterince emin olmadıklarını belirten danışanlarım daha sonrasında ilk seans sonrasında bile koçluktan çok memnun olduklarını, koçluk seansı almanın aslında ne kadar gerekli olduğunu söylüyorlar. Ve tabii ki ben de bu geri dönüşler karşısında hedefime ulaşmanın gururunun yaşıyorum.

Aslında bu her uzmanlık alanımda o seansa göre değişiyor. Örneğin bir EFT seansında geri dönüş olarak duygular, geçmiş veya onlar için zor olan kişiler hakkında geri dönüş alıyorum. Ver her geri dönüş bir şükran oluyor onlar için.

Danışanların yoğun olarak size başvurdukları özel bir konu var mı?

En çok gelen seans konuları kararsızlık ve duygular üzerine. Malum yoğun bir pandemi dönemi geçirdik ve bundan bize kalan yoğun duyguların etkisi hala devam etmekte. İnsanlar bu duygularla nasıl başa çıkacaklarını bilmediklerini söylüyorlar. Ve bu duyguların yol açtığı diğer durumlar da söz konusu tabii. Diğer uzmanlık alanlarım ile harmanlayarak danışanlarımla bu konuları ele alıp olumlu sonuçlar alıyorum.

Bundan sonrası için hedefleriniz, hayalleriniz neler?

Hedeflerim çok, Allah hayırlısıyla sırasıyla nasip etsin. Hedeflerim kendimi bu yolculukta daha da derinleştirerek daha da donanımlı hale getirip insanlara daha iyi bir hizmet vermek. Bunun dışında aklımda olan kurumlarla çalışarak mesleğimi olabildiğince büyük networklerde tanıtmak, icra etmek istiyorum.

https://www.instagram.com/dilancoaching

dilan.yildirim1@outlook.com

*Bu söyleşi dostsohbeti.com için Emre Çakır tarafından yapılmıştır. Sadece kaynak belirtilerek belirli bir kısmı alıntılanabilir.

2 Replies to “Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Uzmanı ve EFT Danışmanı Dilan Yıldırım ile Sohbet”

  1. Kendinizi tanıtmanız ve başarılarınızda azimli bir yol alarak hiç pes etmeyip hedefinize ulaşmak isteyişiniz gercekten cok güzel , dediğiniz gibi kendine güvenen ve hayallerinin peşinde giden herkes başarabilir bu yolculuğunuzda başarılarınızın devamını diliyorum

Bir Cevap Yazın

dostsohbeti.com "Türkiye'nin Röportaj Sitesi" sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et