Yazılım Kids Akademi Kurucusu Songül Seldüz ile Sohbet

Scroll down to content

Songül Seldüz kimdir?

1996 doğumluyum, İstanbul’da yaşıyorum. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldum, henüz üniversite öğrencisiyken yazılım sektörünün eğitim alanında çalışmaya başladım. Daha sonrasında e-ticaret alanında proje yöneticiliği yaptım. Şu anda da Yazılım Kids Akademi kurucusuyum.

Yazılım nedir?

Yazılım, temelde bilgisayara nasıl çalışacağını söyleyen komutlar ve veriler bütünüdür. Daha basit bir şekilde tanımlamak gerekirse; insanla dijital arasındaki iletişimi sağlayan bir köprüdür diyebiliriz.

Yazılım Kids Akademi nasıl ortaya çıktı?

Birincisi çocukları çok seviyorum. Kalabalık bir ailede büyüdüm, küçük kuzenlerim, yeğenlerim olsun hep etrafımda bir çocuk vardır benim. İkincisi yazılıma olan ilgim diyebilirim. Üniversitede elekronik ve haberleşme mühendisliği bölümünde okuyordum fakat okuduğum bölümden ziyade yazılıma çok daha fazla ilgi duyuyordum, hatta bir keresinde kendi bölüm dersime değil de bilgisayar mühendisliği bölümünü okuyan arkadaşların dersine girmiştim. Bu sebeple; üniversite üçüncü sınıf öğrencisiyken yazılım sektörünün eğitim alanında çalışmaya başladım. Yani çalıştığım kurum yetişkin gruplara yazılım eğitimi veren bir kurumdu ve o dönem yetişkinlerle beraber bilgi almak adına çok fazla çocuklar da yazıyordu. “İşte ben hacker olmak istiyorum. Beni hacker yapar mısınız?” tarzı mesajlar alıyorduk ve çocukların da aslında yazılıma, dijitale, teknolojiye oldukça ilgili olduğunu fark ettim. Tabii bundan ziyade çocukların erken yaşta yazılımla tanışıp genç yaşta hızlıca kariyer fırsatı yakaladığını ve yazılımı öğrenirken algoritma oluşturmak, analitik düşünmek, problem çözme durumları onların gelişimine katkı sağladığı için böyle bir projenin gerekli olduğunu düşündüm ve iş tecrübelerimden yola çıkarak Yazılım Kids Akademi’yi kurdum.

Yazılım Kids Akademi’nin diğer kurumlardan farkı nedir?

Öncelikle tabii biz ekip olarak mühendisiz, yazılımcıyız hangi işi yaparsak yapalım söz konusu çocuklarsa eğer; onların dünyasına onların diliyle ulaşmak apayrı bir uzmanlık gerektiriyor. Bizler de burada açığı kapatmak adına hazırladığımız eğitim içeriklerinin çocuklara uygun olup olmadığını anlamak için çocuk gelişimi dünyasındaki birkaç uzmandan destek alarak hazırladık ve eğitim içeriklerinde kullanılan örnekler, yapılan projeler çocuk düzeyinde olup, onların öğrenirken eğlendiği bir eğitim modeli oluşturduk. Bu sayede çocukları anlayabilmek, onların dünyasına onların diliyle ulaşabilmek Yazılım Kids Akademi’yi farklı kılıyor diyebilirim.

Yazılım öğrenen çocuklar ne gibi avantajlara sahip oluyorlar?

Biliyorsunuz ki çocukların hayal dünyası çok güçlüdür. Ve yazılım da derya deniz bir alan, yapacaklarımızın asla bir sınırı yok. Çocuklar açısından da baktığımız zaman yazılım alanı onların hayal dünyasındaki birçok şeyi yaratacakları bir alan olmaktadır. Bu sayede aslında en büyük avantajlarının yazılımın onları yaratıcı bir bireye dönüştürmesi olduğunu söyleyebilirim.

Yazılım öğrenmek isteyen bir öğrenci Yazılım Kids’le tanıştıktan sonra nasıl bir serüvenden geçiyor?

İlk etapta tabii çoğunlukla veliler bizimle iletişime geçiyor, eğitim programına yönelik gerekli bilgiyi alıyor ve uygunluk durumunda bir kayıt süreci başlıyor. Çocuklar yaşlarına göre ayrılmış, az sayıda sınıf gruplarıyla ders sürecine başlıyorlar. Derslere web sitemizde bulunan “öğrenci girişi” panelinden katılım sağlanılmaktadır. Eğitim saatleri dışında, çocukların gelişimini takip etmek adına haftalık olarak quiz ve ödevlerin yine aynı panel üzerinden öğrencilerle paylaşımı sağlanılır. Ve öğrendikleri yazılım bilgisini kullanabilmeleri adına projeler geliştirirler.

Son olarak vizyonunuz ve misyonunuzdan bahseder misiniz?

Yazılım Kids Akademi olarak misyonumuz başarıyı sürekli ve belirgin bir biçimde arttırarak; veli veöğrenci beklentisini en üst düzeyde karşılayıp, güncel müfredat içeriği ile Avrupa standartlarında eğitimler sunmaktır. Vizyonumuz ise teknoloji dünyasına başarılı yeni bir nesil kazandırmaktır.

https://www.yazilimkidsakademi.com

https://www.instagram.com/yazilim_kids_akademi

*Bu söyleşi dostsohbeti.com için Emre Çakır tarafından yapılmıştır. Sadece kaynak belirtilerek belirli bir kısmı alıntılanabilir.

Bir Cevap Yazın

dostsohbeti.com "Türkiye'nin Röportaj Sitesi" sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et