Neden astroloji?

Astroloji kişisel içgörünün ötesinde matematiksel hesaplamalarla istatistiksel bilgilere dayanan bir ilim olduğundan ve çocukluktan beri gökyüzü çok ilgimi çektiğinden eğitimlerini alıp bu işi hakkıyla yapmaya karar verdim. Astroloji çok derin bilgiler içerdiğinden ve eğitimlerle taçlandığından gün geçtikçe daha da bilgi edinmek istedim. Ve benim astroloji yolculuğum böylece başlamış oldu.

Astroloji tam olarak nedir?

Astrolojinin içinde matematik var, istatistik var. Astroloji; gök cisimlerinin ve hareketlerinin incelemesi olarak ele alınabilir ve insan ilişkilerinin ya da dünyadaki olayların daha önceki istatistiki bilgilerden faydalanılarak öngörü yapabilme sanatıdır.

Doğum haritasının astrolojide çok önemli olduğunu biliyorum. Peki doğum haritası nedir?

Hepimiz şahsımıza münhasır bir yapı içindeyiz. Biricik ve tekiz. Doğum haritası kişinin doğduğu anda gökyüzünün yeryüzüne yansıması şeklinde anlatılabilir. Doğduğunuz an gökyüzünde sadece size özel bir dizilim meydana gelir. Tıpkı parmak izi gibi benzersizdir. Bu yaşamdaki amacınız ve göreviniz, doğuştan gelen yetenekleriniz, eğilim ve potansiyelleriniz hep bu haritada gizlidir. Meslek, kariyer ve ilişkiler konusunda da bu harita bize ışık tutar. Yaşam yolculuğumuzda önemli bir kılavuzdur.

Doğum haritası analizi de verdiğiniz hizmetler arasında. Kişinin doğum tarihin hayatına gerçekten etkisi var mı?

Kesinlikle var. Doğum haritası kişinin farkındalığını artıran bir yol atlası. Hayat yolunda önümüzdeki sürece ışık tutuyor.

Doğum haritasının çıkarılması kişiye ne gibi avantajlar sağlıyor?

Siz doğum haritasında tüm potansiyelleri ve olasılıkları görünce tedbirinizi ona göre alıyorsunuz. Tıpkı meteoroloji yorumu gibi. Bugün hava yağmurlu olacak derlerse şemsiye alıp dışarı çıkarsınız. Almazsanız da ıslanırsınız. Doğum haritası da tedbirinizi almanız açısından önemli.

Tarot danışmanlığı da yapıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Bu danışmanlık neleri kapsıyor?

Tarot danışmanlığı da yapıyorum evet. Astroloji tabanlı tarot dersleri aldım. Astroloji ve tarotu birleştiriyorum ve ortaya bambaşka bir yorum çıkıyor. Tarotta istediğimiz soruları sorup kartların enerjisiyle yanıt alıyoruz.

Astrolojide bir de ekoller var sanırım. Siz Oğuzhan Ceyhan ekolündensiniz. Bu ekol meselesini biraz açar mısınız?

Evet eğitim aldığımız duayen isimler var. Oğuzhan Ceyhan astrolojide çok önemli bir isim. Astrolojiye yıllarını vermiş ve öğrencilerine de çok emek vermiş büyük bir usta. Onun gibi birkaç isim daha var astrolojiye öncülük eden ve bu ülkede doğru bir şekilde astroloji yapmaya çalışan… Çok sıkı eğitimden geçiyoruz. Bu büyük ustaların izinden gittiğimiz için de o ekolün temsilcisi oluyoruz.

Kurucusu olduğunuz bir akademi var; Sirius Star Akademi. Biraz hikayesinden bahsedebilir misiniz?

Sirius Star Akademi daha çok yeni kuruldu ve bu akademi çatısı altında eğitim veren, danışmanlık yapan astrolog arkadaşlarım var. Akademi kurmayı daha ciddiyetle eğitim vermek açısından çok istedim. Sertifika verebilmek de benim için önemli bir unsurdu. Çok özel astrolog arkadaşlarımla da aynı yolda yürümek istediğimden bu akademinin bize ışık tutacağını düşünüyorum. Bunun için bir çatı altında toplanmak ve eğitimlerimi bu çatı altında vermek istedim.

Bu işin eğitimini de veriyorsunuz. Eğitim çalışmalarınız hakkında da bilgi verir misiniz?

Eğitimlerim temel, orta ve ileri seviye olmak üzere planlandı. Eğitimler 7 ay sürüyor yani 28 hafta. Eğitim sonunda sertifika verilmekte. Temel ve orta seviye sonunda kişiler doğum haritası danışmanlığı yapabilecek yeterliğe sahip oluyorlar. Ama ileri seviye sonrasında astrolog olarak para da kazanmaya başlıyorlar. Eğitimlerimin diğer kişilerden farkı danışmanlık tadında geçmesi. Yani örneklemelerin kişilerin kendi haritaları üzerinden yapılması. Böylece kişi eğitim alırken kendi haritasını da öğrenmiş oluyor.

Yaşam koçu titrinizle de öne çıkıyorsunuz. Bu bağlamda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Doğum haritası danışmanlığı verirken öngörüler ve tavsiyeler kısmı var. Burada tavsiye verirken kişinin potansiyeline göre ve karşılaşabileceği zorluklara göre cümleler kurmak zorundasınız. Doğum haritasında sadece burçlardan bahsedilmiyor. İleride yaşanabilecek potansiyel olaylar da konuşuluyor. Bunlardan bahsedilirken karşımızdaki kişinin tepkileri de çok önemli. Bende bu yüzden yaşam koçluğu eğitimi de aldım ve bunu danışmanlıklarımla birleştirdim. Çok da faydasını görmekteyim.

Bundan sonrası için gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedefleriniz, projeleriniz var mı?

Bundan sonrasında kendi akademimi güçlendirmek ve iyi bir eğitmen olma yolunda ilerlemek istiyorum. Eğitimlerime de devam ediyorum. Şu an uzaktan eğitimle Felsefe okumaktayım. İkinci sınıfa geçtim. Felsefe de benim işim için çok önemli ve öğrenmek bana büyük artılar kazandıracaktır. İnsanlara faydalı, iyi ve güvenilir bir astrolog olmaya ve büyük bir aşkla işimi yapmaya devam edeceğim.

https://www.instagram.com/astrologedaarduzlar

https://m.youtube.com/channel/UCPv456fa-qEKeWXjHCUrGqQ

*Bu söyleşi dostsohbeti.com için Emre Çakır tarafından yapılmıştır. Sadece kaynak belirtilerek belirli bir kısmı alıntılanabilir.

Bir Cevap Yazın

dostsohbeti.com "Türkiye'nin Röportaj Sitesi" sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et