Astrolog Burcu Avcı ile Sohbet

Scroll down to content

Sizi tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, Burcu Avcı ben. 1985 İstanbul doğumluyum. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme mezunuyum. Astroloji ile 11 yıldır hobi olarak ilgileniyorum. İlgilendikçe daha çok ilgimi çekti her boş zamanımda kendimi doğum haritası incelerken buldum. Bu mükemmel ilmi sevgili hocalarımdan da eğitim alarak uzmanlaştırmaya karar verdim ve 7 yıldır da profesyonel olarak danışmanlık veriyorum.

Neden astroloji?

Küçüklüğümden beri gökyüzüne bakar yıldızları seyrederdim. Bir yıldız kaydığında bir insan öldü denirdi ya da bir dilek tutulurdu. O zaman bu gökyüzünün biz insanlığa verdiği bir mesaj var diye düşünürdüm. Spiritüel konulara aşırı merakım var. Neden bu hayattayız, hayata geliş amacımız nedir? Yaşadığımız her şey bir tesadüf mü? Bir şekilde bu sorularla birlikte kendimi astrolojinin içinde buldum.

Astrolog tam olarak ne yapar?

Astrolog, insanların hayat yollarında potansiyellerini su yüzüne çıkararak yapılan öngörüyle yol haritasını çizer. Danışanına olumlu ve olumsuz zamanlarını göstererek yaşayacağı hayatta nasıl bir yol izlemesi konusunda öngörüde bulunur. Element analizi çok önemlidir kişinin hangi konularda eksiklik yaşadığını da yine teknik ile bulup düzeltmesi yönünde çalışma yapılır.

Doğum haritasında önemli bir konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

Güney ay düğümü (GAD) Kuzey ay düğümü (KAD) en önemli konulardan biridir. Güney ay düğümü geçmiş yaşamlarımızdan bizlere bilgi verir. Bunu doğum haritalarımızda görmemiz çok mümkündür. Aynı zamanda bu hayattaki konfor alanımızdır. Kuzey ay düğümü ise gideceğimiz yol ve bu yolda nasıl ilerlememiz gerektiğidir.

Doğum haritalarımızda GAD VE KAD karşılıklı evlerdedir ve birbirlerine 180 derece karşıt açı yaparlar. Hayatımızda büyük bir dönüşüme sebebiyet verir. KAD gitmekte zorlananlar kısır bir döngüye girer ve hayatlarında sürekli karma yaşar. Yaşamımızda aşina olduğumuz GAD çıkmak KAD ilerlemek her türlü dönüşüm yaşamamız için büyük önem taşır. Ay düğümleri kişinin yaşam amacını su yüzüne çıkartır. Bir doğum haritasına bakıldığında bunu çok net gösterir.

Ay düğümlerinin anlamlarına kısaca değinelim.

‘Kuzey Ay Düğümü Koç – Güney Ay Düğümü Terazi’

Koç Zodyakta birinci evimiz kimliğimizdir. Ben demektir. Tam karşısına gelen yedinci ev biz demektir. Kişi yalnız kalmaktan korkar, etrafı sürekli insanlarla çevrili olsun ister. Sosyal olmak haz verir. Koç liderdir, başkaları tarafından yönlendirilmek en sevmediği harekettir. Bazen yalnız kalmasını iç sesini dinlemesini ve buna göre kararlar almasını öğrenmelidir. Sadece başkalarını mutlu etmenin kendisini mutlu etmediğini anlayarak bu konuda ilerlemesi gerektiğini öğrenmesi gerekir. Kişiliğini oturtmalı gerçekte kim olduğunu fark etmelidir.

‘Kuzey Ay Düğümü Boğa – Güney Ay Düğümü Akrep’

Boğa Zodyakta ikinci evimiz değerlerimizdir. Kişi maddi ve manevi anlamda güven ister. Bu konuda karşı taraftan destek bekler. Kendini sürekli yardıma muhtaç hisseder. Kişi kendi kendine yetmeyi öğrenecektir. Kendi parasını kazanmalı, kendine değer vermelidir. Köklenmeyi, sağlamlığı kendisi elde etmelidir. Bunun için sabırlı olmalı ve sağlam adımlarla ilerlemelidir.

‘Kuzey Ay Düğümü İkizler – Güney Ay Düğümü Yay’

İkizler Zodyakta üçüncü evimiz zihnimizdir. Çok fazla bilmişlik yapabilir ve eleştirel davranışlar sergiler. Sürekli farklı kültürlerle kendini geliştirmesi gerekir. Kendi ile kalmak yerine dış dünyaya açılmalı iletişim yeteneğini kullanmalıdır.

‘Kuzey Ay Düğümü Yengeç – Güney Ay Düğümü Oğlak’

Yengeç Zodyakta dördüncü evimiz köklerimizdir. Kişi toplumda saygı duyulan, zengin ve güçlü görünmek ister. Duygularını göstermek onun için acizliktir. Ailevi zorluklar ve sorumluluklarını dengelemeyi öğrenince kendini bulacaktır.

‘Kuzey Ay Düğümü Aslan – Güney Ay Düğümü Kova’

Aslan Zodyakta beşinci evimiz keyiflerimizdir. Bu akstaki kişiler hayattan keyif almaktan, eğlenmekten çekinir. Sürekli isyan halindedir. Sahne arkasında olmayı tercih eder. Aslında içlerindeki popülerlik ve liderliğin farkında değildir. Yaratıcılıklarını kullanmaktan çekinmemelidir.

‘Kuzey Ay Düğümü Başak – Güney Ay Düğümü Balık’

Başak Zodyakta altıncı evimiz rutinimizdir. Her şeyi sürekli akışına bırakır. Bu durum bazı sorunlar yaşamasına sebebiyet verir ve kişi kurban rolüne bürünür. Günlük hayatta planlı ilerlemesi gerekir. Hayatındaki belirsizliğe son vermeli, planlayarak rol almalıdır.

Bildiğim kadarıyla astrolojinin de çeşitli dalları var. Siz hangi alanlarda çalışıyorsunuz?

Röportajın başında da dediğim gibi hayata geliş amacımız merakım sebebi ile en derin dalı olan Karma Astroloğum. Karma Astroloji Batı ve Doğu astroloji teknikleri kullanılarak yapılan, kişinin psikolojisine de önem veren spiritüel bir alandır.

Numeroloji nedir?

Sayı ve harflere anlam yükleyerek belirli hesaplamalarla insanların kaderini hesaplama işlemidir. Herkesin ad soyad doğum tarihi ile yaşamsal kaderi belirlenir. Numerolojik teknikle çıkarılan bu işlem de kişilere yol haritasında kılavuzluk edebiliyor.

Aynı zamanda numerologsunuz. Numeroloji alanında gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında da bilgi verebilir misiniz?

Numeroloji de aynı doğum haritası gibi yaşam yolumuzu bulmamızda bize yardımcı olur. Doğum tarihi ile yapılan çalışma sonrası kader sayımızı bularak varoluş amacımız ve farkındalığımızı öğreniriz. Örneğin zayıf noktalarımızı öğrenir yeteneklerimizi geliştirebiliriz. Hangi alanlarda zorluk yaşayacağınızı bulur önlem almanızı sağlarız.

Tarot nedir?

Tarota maalesef herkes fal olarak bakıyor ama asla fal değil bilinçaltımızı okuyabilen çok daha derin bir konudur. His yüklediğim kartlar beni asla yanıltmaz.

Tarot çalışmalarınızla ilgili de bilgi verebilmeniz mümkün mü?

Dediğim gibi çok daha derine inmektir. Tarot hatta bu yüzden mor kadife bir örtü ile kapatılır. Tarotta istediğim sorunun cevabını alabiliyorum. Bütün benliğimle odaklandığımda her sorunun cevabı geliyor. Aşk hayatım ne olacak, ne zaman evleneceğim, ne zaman iş kuracağım, ne zaman çocuğum olacak ve bunun gibi her sorunun cevabını almak için verdiğim bir hizmettir.

Danışanlarınızdan nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Ben çok doğal ve samimi bir insanım danışanlarım özellikle bu sebeple memnuniyetlerini iletiyorlar. Soru sormaktan çekinmiyorlar ve ben gerçekten bir iş olarak değil danışanlarımın ihtiyacı anlamında onlara fazlasıyla yardımcı oluyorum. İşimi seviyorum ve insanlara şifa olmak en büyük tutkum.

Dünyanın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Dünyamız kabuk değiştiriyor. Ayak uydurmak zorundayız. Nasıl bizlerin burcu varsa dünyamızın da bir burcu var ve 2150 yılda bir burç değiştiriyor. Balık takımyıldızı ve yöneticileri olan neptün, jüpiter sebebi ile şevkat merhamet duygularımız bu döneme damgasını vurmuştu. Artık Kova çağına geçiyoruz. Daha özgür, aydın, barış, güven ve birlik olacağız. Bilim ve teknoloji hızla hayatımıza geçiş yapacak. Yeni uzay keşifleri gündemimizde olacak. Türkiye bu süreçte yeraltı kaynakları açısından zenginleşerek yenilik ve bir devrim yaşayacaktır.

Eklemek istedikleriniz var mı?

Değişim ve dönüşüme direnmeyenlerin kazanacağı eskide kalan dönüşmekte zorlananların kaybedeceği bir yıl diyorum.

Bu yıl önemli bir tutulmadan bahsetmek istiyorum. 20 Nisan 2023 07:12’de Koç burcunun 29 derecesinde Hibrit Güneş Tutulması var. Bu tutulma Jüpiter kavuşumlu. Hibrit nadir görülen bir tutulmadır, bu sebeple önemlidir. Anlamı Dünyanın bazı bölgelerinde Tam, bazı bölgelerinde Halkalı görünür. 29 derece Astrolojide önemlidir. Zor bir derecedir. 2 burç arasında kalmış sıkışmış demektir. Güneş Tutulmaları genelde yeni başlangıçları anlatır. Bu tutulmada yeni başlangıçlar bir kriz sonrası olacaktır. + – 1 ay etkileri sürse de bir sonraki 14 Ekim’de Terazi burcundaki tutulmaya kadar etki alırız. Tutulmanın Koç burcunda olması bizlere cesaret verir. Doğum haritalarımızda Koç burcu hangi evdeyse o ev konularında cesaret ve risk alırız.

29 derece olması başlattığımız konularda eksiklik olacaktır. Bir kriz sonrası başlayan bir konu veya durumdur. Kişisel olarak daha olumlu etkiler alsak da kolektif olarak biraz sıkıntılı olacaktır. Liderler arası rekabet, askeri konuları anlatır. Liderlere suikast girişimleri olabilir. Çatışma, savaş, patlama olayları tetiklenebilir. Gizli düşmanlar, hapishane, hastane konuları, ulusal skandallar, tarikatlar, sahtekarlıklar gündeme gelebilir. Mecliste güç savaşları, Anayasa değişikliği görülebilir. Bazı doğal afetler yaşayabiliriz. Bu tutulmanın dikkat edilmesi gereken önemli tarihleri 13-19-20 Mayıs.

Tutulma anının haritasında Pluto Kova burcunda MC ile kavuşumda olması Halk isyanları, birlik olma, ayaklanma söz konusu olabilir. Bu durumda hükümetin zorlanacağını söyleyebiliriz. Yükselen Boğa ve Uranüs kavuşumu ile de para piyasalarında ani iniş çıkışlar görmemiz mümkün. Boğa toprak burcudur uranüs beklenmeyeni bekle demektir yine bu süreçte doğal afetler açısından dikkat etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

https://www.instagram.com/astrologburcuca

http://www.burcuca.com

*Bu röportaj dostsohbeti.com için Emre Çakır tarafından yapılmıştır. Sadece kaynak belirtilerek belirli bir kısmı alıntılanabilir.

Bir Cevap Yazın

dostsohbeti.com "Türkiye'nin Röportaj Sitesi" sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et